Flugfiske september 2014

Malungsfors

Hade vägarna förbi och passade på att tillbringa en kväll vid Malungsfors. Vädret var strålande, om än lite hög vattentemperatur. Vattenflödet var på en bra och låg nivå.

 

Jag hade innan fisket besökt fiskeaffären i Malung och inhandlat fiskekort - samt fyra ismetespön som jag inte sett i en affär på tio år? Underbart sköna och jag slog till!

Efter lite snack i affären och några ord utbytta med Xidor, mannen bakom http://www.netflies.se/ så letade jag rätt efter älven...

 

 

Jag valde att börja vid ett fint ställe vid en ö. Promenaden ned dit var bra mycket längre än jag trodde. Var är turiststråken när man vill ha dem?

 

Där nere var det inte någon vakfest direkt. Det som vakade var dessutom av mindre storlek. Men det var trevligt med lite småsprattel på myggspöt.

Jag fiskade på någon timme innan jag blev sugen på att testa något nytt. Vandrade uppströms och såg faktiskt en annan fiskare som också fick några småttingar - vad det verkade. Jag såg även en rejält mycket bättre fisk vaka, men den vägra ta min fluga. Här tycker jag också att vattnet såg mer inbjudande ut.

 

Trots detta ville jag se mer av älven då tipset var att fiska lite högre. Målet var att åka ned på vägen som går på östra sidan strax söder om kraftverket. Men den vägen var jävligt bommad. Jag hitta någon avfart vid en stuga intill älven. Det blev till att gå ner och fiska där sent på kvällen.

 

Nu var skymningen här, men jag lyckades bränna några fiskar och fånga någon enstaka. Var till och med några vak. Kul!

 

Tyvärr hann jag inte fiska mer än detta - men jag åker gärna tillbaka.

 

Klart det finns fisk även här - även om det sög för mig!

 

Lite mer tid skulle nog inte skada...

 

 

Välkomna!

 

Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:

 

admin@superpuppan.se

 

// Superpuppan

 

 

 

 

Antal besökare:

331 213

 

2018-11-11

 

 

Personbästa »