Flugfiske 2004

 

Dubai, Förenade Arabemiraten

 

Förr fanns här världens största sailfish, och jag hade vägarna förbi när en kompis arbetade där. Redan innan turen hade jag nosat reda på att det var slut på sailfish. När de började muddra och bygga konstgjorda öar, som "Palm Jumeira" för 150 000 boende, försvann fiskarna. Jag passade ändå på att hyra typ en Storebrobåt själv en förmiddag. Det skulle jag få betala 2 000 kronor för. Tur att soppan är billig i Dubai, för i Sverige hade enbart soppan varit dyrare.

 

Väl på plats dök de upp två andra som skulle med och fiska. Hm. Bara att gilla läget. Annar kan jag erkänna att jag kom direkt från krogen, duktigt sliten!

 

Efter några timmar fick jag ett hugg.

Lite drillande senare kom det upp en Barracuda på ca sex kilo. Kul! Sedan var det mina nyfunna fiskekompisars tur att invänta hugg. Det blev varsin för dem också. Men under den tiden slumra jag in en stund... Sedan var det min tur igen. Kunde lika gärna sovit vidare, då mitt nästa hugg var mycket smygande. Till och med omöjligt att märka. Men Barracudan var kul!

 

Bortsett från fisket var Dubai en märklig upplevelse. Jag vågar påstå att som arkitekt där, får du fria händer.

Ju konstigare idé - desto större risk att en Shejk lassar in pengar!

 

Detta har bla annat gett ett hotell(bild nedan) med sju(!) stjärnor, en skidbacke inomhus, världens högsta byggnad och vägen som under en mil är kantad med skyskrapor i värsta bling-bling style.

 

Jag valde att att stundtals leva i lyx, stundtals käka billig indisk mat. Men något riktigt kul var att åka till grannemiratet Fujeirah och dyka (bild nedan). I Dubai finns något att uppleva föra alla!

 

Välkomna!

 

Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:

 

admin@superpuppan.se

 

// Superpuppan

 

 

 

 

Antal besökare:

331 213

 

2018-11-11

 

 

Personbästa »