Fiske aug 2012

 

Höga Kusten

 

Var iväg på konferens med jobbet. På kvällen skulle vi guidas runt och grilla på stranden. Av ingen tillfällighet hade jag med mig ett teleskopspö med tillbehör.

I bakgrunden syns Norrfällsviken, Nordingrå, utanför Kramfors. Det var magiskt vackert och vädret strålande. Nere i viken inhämtades inspiration.

Efter en promenad över stock och sten, gravar och en strandpromenad på några kilometer väntade grillplatsen där en grillbit och en dos lokalt tålamod inmundigas.

 

Först i solnedgången vandrade jag ned till strandlinjen för att hiva ut wippspinnare för havsodjuren. Inte mycket hände. Såg några fiskar som småvaka. Ibland såg jag även flyende fisk - kan ha varit havsöring som var inne och jagade!

 

Ett tag trodde jag på fisklöshet i den mycket grunda viken. Men icke.

 

Istället krokade jag östkustens specialité. En Spigg! Jag antar att det fanns en viss logik i att dagens enda fisk var rutten... För dagen var det tydligen surtrömmingspremiär.

Min rädsla för andra kulturer hindra mig dock från en provsmak.

 

Nåväl, en solnedgång över Skuleberget gick inte av för hackor!

 

 

Nä, någon fin fiskekväll blev det inte. Men jag fick i alla fall vifta lite med spöt - och se hjärtat av Höga Kusten. Enastående vackert!

 

När jag var tillbaka i stugan invaggades jag snart i en dröm om hoppande rödingar. Inte så konstigt då tavlorna över sängen fick in mig i helt rätt stämning. Underbart!

 

Välkomna!

 

Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:

 

admin@superpuppan.se

 

// Superpuppan

 

 

 

 

Antal besökare:

331 213

 

2018-11-11

 

 

Personbästa »