Ismete mars 2011

 

Södertälje

 

De senaste fem åren har jag börjat med lite ismete. Det har gått väldigt bra! Bortsett från i år har jag fått gädda på över sju kilo varje säsong, trots ganska få fisken.

 

Det som är märkligast med isfisket är att du kan vara på ett ställe och inte få en fisk ena dagen. Två veckor senare får du 25 gäddor på samma!

 

Ett tips till ismetare är att du framför allt klär dig rätt! Vid kalla dagar rekommenderar jag varm mössa, flytoverall, underställ, värmestövlar och så klart isdubbar!

Till utrustning använder jag en borr på 200 mm, fyra spön med baitrunner haspelrullar och en specialuppsättning som på bilden.

 

Uppsättningen är en spöhållare att sätta i isen. Längst upp har jag tejpat fast ett litet rör att stoppa en vippa i. På just denna vippa är utlösaren magnetisk. Men det är inte vidare viktigt.

 

Jag fiskar oftast med levande mört (etiskt/juridiskt högst tvivelaktigt). Den fäster jag med två trekrokar sammabundna av en tunn vajer.

 

Ibland får du hugg utan att fisken kommer upp...

Men oftast får du, till skillnad från Klinsman ovan, upp fisken...

 

Tillbakasättningen är föga bra. För det första är det inte bra att använda huggkrok. Ta ett gälgrepp (som jag inte kan) efter att du blött handen. Helst ska du kroka av gäddan i hålet. Om du ändå vill ta upp gäddan för vägning eller krokning, använd en avkrokningsmatta, eller en ikeakasse att lägga gäddan på eller i. Fiska inte när det är stora minusgrader - då fryser gäddans ögon och de blir blinda.

 

Smartast är att bara fiska upp den gädda du ska äta... Om du nu gillar gädda. Etiken bakom detta fiske är tveksam. Faktiskt gäller det allt fiske där fisken sätts tillbaka. Men jag är ingen moraltant.

 

Jag har inte detta fiske som favoritfiske. Men det kan vara riktigt kul tillsammans med några vänner, upprättad camp, grillning och termosar laddade med choklad/mintu!

 

Du gör vad du vill! :o)

 

Välkomna!

 

Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:

 

admin@superpuppan.se

 

// Superpuppan

 

 

 

 

Antal besökare:

331 213

 

2018-11-11

 

 

Personbästa »