Ismete februari 2014

 

Kukasjön

 

Än mer rykten om grisgäddor hade nått de stora öronen i Hofors... Nu skulle grisen upp! Hämtade Santi 6.30 och strax efter sju gick vi ut på isen på den lätt perversa Kukasjön.

 

Vi inväntade klokt nog ljuset. Vi ville se iskvalité. Den var lite sisådär... Det var cirka tre cm fruset stöp. Under det fanns fyra centimeter kärnis. Svajit - men lättborrat.

 

Snart var grejerna ute och fisket starta!

Santi hade förresten dagen till ära ordnat rejäla vippor. Tur också att jag inte är homofob. Tre fäll senare grinade jag oavsett. Hur många bom i rad kan missas? Fjärde fället fick Santi ta.

Resultat var inte fy skam. Gäddan som kom upp var nog närmare fem kilo. Inte någon dålig start! Bra märkprick också på nederkant mage.

 

Jag firade Santis Pike genom att bränna även det fjärde fället. Men det femte - då smäller det. Kinapuff. En snipa gjorde mig föga glad.

 

Vi drog varsin snipa till av bara farten. Men det var långt mellan fällen.

Då gick det utmärkt att kolla på OS. Inte heller det var särskilt spännande. Sverige vann överlägset OS-guld i skidornas herrstafett. Synd att Norge inte ens bjöd till motstånd. Rent trist med Northugg. Eller inte...

 

Plötsligt fällde det.

Denna pike var nästan en kopia av Santis. Men nu klart större. Nått hekto i alla fall. Om jag får avgöra. Märkprick saknade den... Så inte samma som Santis.

 

Efter denna mastodont till gädda inträffade en tvåtimmars huggperiod. Tyvärr bara enligt huggtabellen. För verkligheten gav inte ett fäll. Besvikelsen över detta fenomen firades genom att åka hem.

 

Blev ingen gris. Men nu är jag i alla fall en tur närmare tioplussaren! :)

Tack för sällskapet Santi! Bra gälgreppad gädda också. Det kostar att ligga på topp!

Tack också till bajaren som fixade fetmört!

 

Välkomna!

 

Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:

 

admin@superpuppan.se

 

// Superpuppan

 

 

 

 

Antal besökare:

331 213

 

2018-11-11

 

 

Personbästa »