Göra själv mars 2014

Lanyard

Jag har länge haft problem med hur jag vill organisera min utrustning. I början använde jag en väst som snabbt blev full med saker och klumpig. Dessutom blir det ofta varmt med en väst. Finns ju svala västar - men det är ändå bökigt att skifta mellan vadarjacka och tunn skjorta. Inte minst när du är pinknödig, även om många moderna vadare nu erbjuder ett väl placerat blixtlås.

 

När jag gett upp västen började jag med en slingbagvariant av en vattentät simmsväska. Bortsett från att blixtlåset höll lägsta kvalité, så kändes den även i vägen ibland. Den var dock lätt att ta av och på, men blev snart ful med grejer även den.

 

Efter det har jag försökt att banta utrustningen och stoppa på mig det viktigaste i fickor på skjorta eller jacka. Det har alltid slutat med glömda saker. Inte heller optimalt. Särskilt inte vid väderomslag.

 

Men nu är jag framme vid nästa försök till lösning av problemet, lanyard!

 

 

En Lanyard är alltså ett halsband med saker fästa. Jag har köpt en Lanyard från början. Men det går lika bra att fixa ett långt skosnöre... Lite pärlor och någon form av distanser. Sedan sätts lite lekanden mellan dessa. Funkar kanon att fästa saker i!

 

Jag har inte använt denna så mycket - så den är fortfarande under utveckling.

 

Det jag alltid behöver är peang, tafsmaterial, avbitare, flugor och fett. På denna har jag också satt dit en fiskekortshållare, tafssträckare och ett sjunkmedel. Jag räknar med att komplettera med torrpulvershaker.

 

Det finns gott om plats för mer saker.

 

 

 

Det här blir smidigt att ta av och på. Allt material kommer vara lättillängligt utan dragkedjor som krånglar. Enda stora problemet blir att välja de flugor som används i enbart en flugask...

 

Det får helt enkelt bli så att jag har "påfyllningsaskar" i bil eller tält.

 

Med Lanyard kommer allt vara samlat, bara att klä på sig, hänga på sig halsbandet och rycka tag i spöt. Just add water!

 

Välkomna!

 

Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:

 

admin@superpuppan.se

 

// Superpuppan

 

 

 

 

Antal besökare:

331 213

 

2018-11-11

 

 

Personbästa »