Flugfiske 7 januari 2007

 

Bautabåge i Lilla Malma

 

Dystert långt från sommarens flugfiske.. Vad göra? Vi bokade upp Lilla Malma Sportfiske för en dag. Sex kamrater betalade en femhundring var för fiske mitt i vintern. Fast detta var ingen riktig vinter, då isen bestod i några små isflak utspridda över området.

 

För att komma i rätt "stämning" bokade vi in en stugnatt kvällen innan. Käk ock några pavor vin gjorde oss snabbt gott.

 

Regnbågskungen, Lång-Rikard, Stor-Robban, Smyg-Erik och en gömd Karvolio, njöt av menyn bestående av entrécot med aluminiumpaket fyllda med rotfrukter som senare blandades med en kantarellsås. Mumma! 

 

Snart tog pokern vid och fiskehistorierna blev både fler och mer osannolika. Allt blev värre efter hur många glas med utspädd läsk som rann ner. Men trevligt var det, och sent blev det.

 

Väckning klockan sex på morgonen. Regnbågskungen (finns anledning till att han kallas så) stod i givakt med frukosten redo. Full fart framåt. Här skulle bonkas bautabåge!

 

Alla börja fiska utom Smyg-Erik. Han hade fått för mycket kantarellsås och "fumlade" sönder inte mindre än två flugspön i morgonmörkret. Tungt!

 

Sällskapet förstärktes av ordföranden och några skvättar cappuccino med en touch av Morgan. Väl på plats hände det mest osannolika. Karvolio fångade båge på båge. Han som knappt kan kasta. Vad var trixet? Ja, en vit streamer visade vägen. Regnbågskungen hakade kvickt på det vita streamertrixet och vips var det böjt spö även där.

Vi andra fem fiskare kammade noll! Själv fick jag doppa flugan i odlingen (på order av Thomas, ägaren som gjort detta fina regnbågsvatten) för att få lite fart i spöt. Bågen sattes snabbt över i fiskedammarna.

 

Tillbaka i strömmen fick jag extra salt i såret när jag tappade en baddare på fem plus. Långt senare på dagen lyckades jag dock "regelrätt" fånga en liten öring på kanske tre hekto. Då hade Karvolio fångat sex bågar, den största över fem kilo och Regnbågskungen hade fångat nio bågar med den största på hela 5,4 kilo.

 

Detta var ett trevligt avbrott på vinterns flugfiskeabstinens. Däremot är det svårt att förstå orättvisan i att två killar fick nästan alla bågar, samtidigt som faktiskt fyra av oss gick helt fiskfria! Själv ska jag i alla fall aldrig mer flugfiska i lysfärgad flytoverall... Hur satans kallt det än är!

 

Uppdaterat:

Vi tog en ny sväng till Lilla Malma. Denna gång utan flytoverall. Denna gång var det jag som hade maxflax. Fick tre bågar över fem kilo! Den största vägde hela 6,1 kilo.

 

Blir ni sugna på att fiska bautabåge eller få er en uppryckning i kastteknik är Lilla Malma rätt ställe. Bågar finns enligt ovan och Thomas Berggren, som driver stället, är en mycket välcertifierad kastinstruktör.

 

Läs mer på: http://www.lillamalma.se/.

 

Välkomna!

 

Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:

 

admin@superpuppan.se

 

// Superpuppan

 

 

 

 

Antal besökare:

331 213

 

2018-11-11

 

 

Personbästa »