Ismete december 2014

Stora Vindlake

Förra våren gjorde jag och R ett besök i denna sjö. Den ligger ganska högt och får is tidigt, som dessutom ligger kvar sent. Med tanke på förra helgens eskapader önskades gärna några centimeter extra.

 

Förra våren var fisket medelmåttigt här. Men det var en gädda jag ville ha revansch på. Den som kapade två(!) flourcarbontafsar.

 

På plats visade sig isen knaka lika mycket som förra helgen... Men isen kändes bra mycket mer stabil. Provborrningen visade på fina åtta centimeter och vi satte av mot andra sidan sjön.

 

Idag var det handjagare som gällde och jag tog på mig uppdraget att borra hål. Dagens sällskap var Santi som började sätta ut mört. När tredje spöt skulle sättas ut - kom dagens första snipa! Underbar start - och vi hoppades på race!

 

Men icke... Vi fick ut resten av grejerna och kunde vila upp oss innan nästa hugg kom. Den tappade jag i hålkanten. Men en kort stund senare lyckades även jag få en snipa. Vi fick någon till innan Santi signalerade för bättre gädda.

 

- Fyra kilo, sa Santi innan gäddan ens visat sig i hålet.

 

Snart var gäddan landad och vi kunde väga in en kort stabil gädda på 4,1 kilo. Härligt!

 

 

Efter detta såg jag ännu ett spö lösa ut. Jag gick dit - men ingen fisk var där.

Jag drog sakta upp mörten för att kolla om den blivit attackerad. När jag fått upp blysänket till iskanten och jag försöker kika på mörten, då kommer en fisk underifrån och klipper mörten i full fart!

 

Överraskningen var total och jag satte ett omedelbarrt mothugg med handen som jag höll linan med.

 

Efter en kort drill ser jag att det är en stor abborre som kommer från djupet. Underbart!

Vi väger in abborren till 1,16 kilo och drar av vågsäcken och får en slutvikt på 1,04 kilo. Äntligen har jag tagit en kilosborre. Jag har ingen aning hur många jag fått mellan 0,7-0,95 kilo, men nu är det målet uppnått. Skönt!

 

Efter detta bränner jag en gädda till i iskanten. Vi träffar även på några anglare som fått rätt många små gäddor inne i sjöns stora vik.

 

Vi stannar på fem gäddor och en abborre och plockar ihop grejerna strax efter tolv då vi båda har lite att fixa med till kvällen.

 

På vägen hem ser vi några mindre hål där anglarnas pappa pimplat upp några mindre abborrar och slängt uppe på isen. Jag kan inte fatta det.

 

Varför inte bara sätta tillbaka det som inte ska med hem? Ja, det är den gamla stammen som brukar göra så. Även de som "tävlingspimplar" knackar sina tusenbröder.

 

En del påstår att det är fiskevård. För mig lockar det inte. Jag kan inte tänka mig att fiska så. Men den gamla stammen... Är den rutten? Samtidigt så ska man inte kasta sten i glashus.

 

Jag tror inte heller gäddorna uppskattar min "lek". Nåväl. Tack för sällskap och fiske idag Santi!

 

 

Välkomna!

 

Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:

 

admin@superpuppan.se

 

// Superpuppan

 

 

 

 

Antal besökare:

331 213

 

2018-11-11

 

 

Personbästa »