StartsidaUtomlands

Island»

Norra Finland»

Nya Zealand»

Kola Pakkroi»

Kola Sidorovka»

Stjördalselva»

Hedmark Fylke »


Kiruna

Alisätno»

Leavasjokk»

Muoidarisjokka»

Pirtimys»

Pirtimys Ponton»

Råstoområdet»

Rödingen»

Sandåslandet»

Tavvaetno»

Tavvas Källflöden»

Trippel i Norr»

Vandringen»


Övrigt

Ammarnäs»

Bollnäs ström»

Borgärdet»

Diket(hemligt)»

Gimån»

Görälven»

Hemavan»

Hårkan»

Kungsådran»

Källflöden»

Lidmans Svartån»

Ljusnan, Linsell»

Malungsfors»

Mittån»

Svågan»

Tännäsfjällen»

Varjisån»
Vuoggatjålme»

Älvdalen»


Regnbåge P&T

Acksjön»

Fyrväpplingen»

Grycksbo»

Hamptjärn»

Hubo-Långsjön»

Hökensås»

Lilla Malma»

Lissjön»

Lung, Borrsjöån»

Norrbyströmmen»

Stora Öratjärn»

UWX-fisket»

Åkers Fiske»


Blandfiske

Asylfiske»

Gotland»

Gårdskär»

Hinsen»

Hyen»

Höga Kusten»

Logärden»

Mete»

Skarpabborrtjärn»

Stillaren»

Storsjön»

Ån»

Älvkarleby»

Öringdiket»


Ismete

Gränssjön»

Ismete 19-20»
Ismete 18-19»

Ismete 17-18»

Ismete 16-17»

Ismete 15-16»

Kukasjön»

Lake Sibbo»

Lillgösken»

Stavtjärn»

Storgösken»

Stora Lafsen»

Stora Vindlake»

Storsjön»

Storsjön2»

Stor-Nåsen»

Säljsjön»

Södertälje»

Sörmlandssjön»

Tips ismete gös»

Tolven»

Vasstjärn»

Värmland»


Havsfiske

Fröya»

Ulf Stahre 1»

Ulf Stahre 2&3»

Ulf Stahre 4»


Big Game

Antigua»

Antigua 2»

Dubai»

Mauritius»

Mauritius 2»

Mexiko»

No Game Aqaba»

Teneriffa»

Thailand Raya»


Saltfluga

Antigua»

Mexico, Cozumel»

Mexico, Nichupte»


Göra själv

Baetis»

Bygga Spö»

Forssländenymf»

Håv»

Lanyard»

Nattsländelarv»

Ismetevippa»

Superpuppa»


Andra bildspel

Dykning»

Mont Blanc»
Välkomna!


Denna sida är gjord för att inspirera andra att fiska. Här finns tips och galenskaper. Ta allt med en nypa salt!

 

Om ni har frågor eller funderingar, kontakta mig på:


admin@superpuppan.seAntal besökare:

447 949


2021-01-07Personbästa »

Ismete december 2014


Sälgsjön


Ispremiär för året med Santi! Hinken hade provborrat och fem centimeter is fick oss att boka in en hel helg. En längre promenad senare började grejerna placeras ut!


Efter någon timme så lyckas jag fånga årets första snipa. Lyckan är ett faktum. Kort därefter får även Santi sin premiärgädda! Det är en riktig huggperiod förr sjöns snipor. Santi drar på något tyngre som lossnar.


- Det är fan att man alltid ska missa de större, ljuder det över sjön och en bild förklarar vad som hänt...


Vi fiskade glatt vidare och efter ett tag så blev det lite bättre motstånd under isen.

Efter en del bändande även för mig så kom så årets första femplussare upp. En läcker madam på 5,3 kilo som snabbt återbördades.

Vi fiskade vidare och lyckades få upp åtta gäddor jämnt fördelat. Plötsligt smäller det i isen och två sprickor kommer ut från land, möts vid våra stolar och fortsätter över sjön. Hinkens fem centimeter is var snarare fyra... Santi  tyckte det var roligt att gunga isen på båda sidor om sprickan. Jag behövde kalsongbyte!


När vi lugnat ned oss efter att videon tagits, så började vi sakta och försiktigt pllocka in grejerna. Tårtkilen i sprickorna kändes väldigt farlig - så där fick Santi krypa för att rädda några öl...

Efter detta flydde vi isen och åkte hem. Jag fixade till det trasiga tacklet. Laddade med tre spön till... Och tack vare en kall natt vågade vi ut igen.


Grejerna kom ut och snart hade Santi tagit en snipa. Nästa var min! Då fäller ett spö nära vasskanten.

- Skit, snipa, hinner jag tänka.


Men tynden är inte någon snipa. Älska att drilla en gädda på genomskinlig is!Spöt är 102 cm och jag tycker gäddan ser ut att vara 108 cm lång. Nog lång för en tioklubbare... Men nu var det en svältfödd rackare som vägde in på mer blygsamma 6,7 kilo. Kul ändå!


Vi lyckades få tio gäddor på söndagen innan vi gav upp... Denna gång var isen 2,5 till 3 cm tjock. Ruskigt obehagligt även med flytoverall och dubbar!


Underbar helg... Nu är isfisket igång.. Tack Samuel för trevligt sällskap och snygga landningar!

Ismete januari 2014


Sälgsjön


Hinken och Tuppe är två grabbar som tillsammans tagit ett fint initiativ till en fisketävling för forskning mot cancer. Förberedelserna har hittills gått bra. Fulltecknad deltagarlista och sponsorer har stått i kö för att skänka priser. Detta ska bli spännande.


Tävlingen är tvåmannalag och jag ska tävla tillsammans med Santi. Det är hans hemmasjö, men jag mitt pundhuvud, godkände namnet "Team Sälgsjön". Det blir liksom vår hemmaplan. Ödmjukt? Knappast. Men det är ju heller inte min starka sida...


Nåväl, lite tjuvträning är alltid på sin plats. Så tyckte även Classe som ska tävla med nämnda Hinken... Så vi tog en runda. Efter långt letande i gryningen, hittade vi till sist ut på isen. Grejer ut!

Det tog ganska lång tid innan första fället. Men plötsligt händer det för Classe på spöt närmast campen. Full fart!  Och gädda upp. Intet att skryta om, men i alla fall en pike!

Classe kroka kvickt av snipan. Snart var spöt återigen riggat och klart. Då är det äntligen min tur... Full fart. Känner något där nere. Ännu en snipa visar sig i hålet!


Fint, då har båda fått fisk. Sedan är det lugnt i någon halvtimme. Sedan blir det rally i en halvtimma. Fäll överallt! Snipa på snipa.... Plötsligt har vi tagit sju gäddor där ingen är nära att nå två kilo.


Efter det blir det lugnare. Får tid att käka en termos chilli con carne till lunch. Mumma! Men när en kopp te är upphälld så fäller det igen för mig. Denna gång är det bättre tyngd i fisken. Den vill inte alls komma upp. Däremot kom Classe och assistera. Efter lite kamp sitter ett gälgrepp och vi lossar krok och återsätter.


Ingen bild med mig och gäddan. Det var helt enkelt för kallt för extra tid ovan is. Onödigt att förfrysa gäddorna.


Jag gissar på att gäddan vägde ungefär 5,5 kilo och huvud och längd var bra. Lite smal var den dock. Ändå var det stor kontrast mot de yngel vi lekt med tidigare. Förresten har jag aldrig sett en gädda med så mycket mask. De lär inte simma runt allt för mycket så här års.


Efter detta fortsätter det att fälla lite då och då. Märkligt, men vi missar faktiskt bara två fäll på hela dagen. När vi summerar har vi fångat och återutsatt fina 13 gäddor. Det är bra. Näst största var sannolikt strax över kilot. Inte lika imponerande...


Kul att stifta bekantskap med Sälgsjön. Det snöa nästan hela dagen. Men mot slutet blev det iskallt och någon form av dimma svepte över isen. Vackert!

Tack för en trevlig dag Classe. Tack för att du hade bra handskar och hjälpte till lite extra vi kroklossningarna. Jag saknade känsel i fingrarna på slutet... Så det var uppskattat!